Een teak tuinset is een duurzame en stijlvolle investering

teak tuinset

Een fraai aangelegde tuin is een sieraad voor uw huis en de uitstraling van de tuinset speelt hier een belangrijke rol in. Door te kiezen voor een teak tuinset van Deteakspecialist schaft u een kwaliteitsproduct aan dat lang meegaat en heerlijk comfortabel zit. Bij Deteakspecialist vindt u de grootste collectie teakhouten tuinsets in Nederland van kwaliteitsmerken als SUNS, Apple Bee en het eigen label Garden Teak. U kunt een complete loungehoek, bartafel of eettafel met stoelen kiezen, maar ook losse modules samenstellen. Veel modellen zijn er in meerdere maten voor een kleinere of grotere tuin.

Een tuinset van teakhout gaat lang mee en is eenvoudig in onderhoud

Door te kiezen voor een teakhouten tuinset van hoge kwaliteit koopt u meubels waar u lang plezier van heeft, die duurzaam zijn en een natuurlijke en sfeervolle uitstraling hebben. Het onderhoud van teakhout is eenvoudig, zeker wanneer u het wilt laten vergrijzen. Eenmaal per jaar een teakreiniger is dan voldoende onderhoud. Wilt u de kleur behouden, gebruik dan Teak Protector. Teak Shield zorgt voor een onzichtbare beschermlaag tegen vlekken. Bij Deteakspecialist kunt u deze producten aanschaffen. Vaak wordt het teakhout gecombineerd met een aluminium onderstel, dat alleen een sopje nodig heeft.

Kwaliteitsmerken, elk met eigen kenmerken

Deteakspecialist beschikt over de grootste brandstore van SUNS teakhouten tuinmeubelen. SUNS gebruikt gerecycled en gecertificeerd teakhout, vaak in combinatie met aluminium frames. Dit teakhout krijgt zo een tweede leven met moderne bewerkingstechnieken en heeft soms nog authentieke details, zoals een schroefgat of inkeping. De kussens van Apple Bee zijn van speciale buitenstof, sneldrogend schuim en een textileen onderkant, waardoor het water wegkan. U kunt ze dus onbezorgd buiten laten liggen. Het eigen label Garden Teak wordt verantwoord geproduceerd in Indonesiƫ. Dit FSC gecertificeerde teakhout komt net als dat van Apple Bee van plantages en is van A-kwaliteit, wat betekent dat het geen spinthout bevat. Dit is jong zacht en poreus teakhout, dat vaak wordt ingekleurd bij goedkopere meubels. Het is beter om te investeren in een tuinset van echt goede kwaliteit.

Waarop letten bij de aankoop van een teak tuinset?

Overweeg van tevoren wat u precies wilt doen in de tuin en met hoeveel mensen. Wilt u graag liggen of comfortabel onderuit zitten met een drankje, een boek of visite? Een loungeset is dan heerlijk. Eet u graag in de tuin, dan is een eettafel met stoelen of houten banken ideaal. Een grote ovalen tafel is trouwens een aanrader, deze staat heel gezellig en er kunnen veel stoelen omheen. Een barset is een fijne aanvulling bij de tuinbar of barbecuehoek. In een grote tuin heeft u natuurlijk meer mogelijkheden, in een kleine tuin is een combinatie van banken met een tafel die omhoog geklapt kan worden heel handig. In de showroom van Deteakspecialist in Naarden kunt u alle modellen bekijken en uitproberen op zitcomfort. Voor meer informatie, vragen of persoonlijk advies kunt u altijd contact opnemen met deteakspecialist.nl.